sofistikeradesabina

burdadilemmat

Kategori: Allmänt

Det är ett mönster jag vill ha från förra månadens burdatidning. Men den tidningen finns inte mera i butikerna till försäljning och i bibban vill de inte låna ut den ännu. Måste bida min tid och vänta. Livet kan vara utmanande ibland...

panikångest på ikea

Kategori: Allmänt

Jag tänker aldrig aldrig aldrig fara till IKEA igen med en budget under 200 euro! När jag och Anna for dit en sväng när vi var i tammefors bestämde vi oss för en maxbudget på 20, trodde att det skulle gå smärtfritt. Men det var tortyr, att gå förbi alla saker man vill ha dit hem men inte får köpa, och sedan beslutsångesten vad man ska lägga sina tillåtna 20e på ... men köttbullar åt vi iallafall!

that time of the month

Kategori: Allmänt

Jag var en sväng till butiken och tänkte att jag skulle köpa något gott till tågresan imorgon. Jag plockade snabbt till mig det som jag först kom att tänka på och fortsatte till kassan. En chokoplatta och chokopudding låg där på bandet av någon hormonell orsak... ni flickor vet vad jag talar om

saker jag suktar efter

Kategori: Allmänt

En egen tvättmaskin, skulle det finnas plats i vårt badrum skulle jag inhandla en på direkten och vara lycklig.

Ett större kök, jag behöver mer arbetsyta!

En diskmaskin i det större köket, som grädden på moset skulle en fin liten kitchenaid också få ingå i detta kök.

En ekonomi som skulle tillåta mig att inhandla diverse produkter från marimekko, har fått smådille på deras kläder och gardiner.

En ny soffa, en divansoffa.

life of a vikarie

Kategori: Allmänt

Jag har nu vikarierat i ungefär två år i en massa olika ämnen som jag varit mer eller mindre bra på. Men idag ska jag äntligen få vikariera i textilslöjd! Tjoho

underlig feelis

Kategori: Allmänt

Vet ni när ni vaknar upp från en dröm och känslorna från den drömmen lever vidare en stund i det vakna tillståndet. Jag blev utsatt för det nu när jag vakna, jag kände att jag borde vara arg på någon för att denna hade gjort något fel, men då jag inte ens kommer ihåg vad jag drömt eller vem jag borde vara arg på?!

villaavslutning 2012

Kategori: Allmänt

Denna villaavslutning firade jag faktiskt bara med släkten. Har spenderat kvällen med att busa med Thilda, en tvååring som energin aldrig ta slut på. Vi har ritat alla karakrärer i mumindalen och lekt grisar. Tror jag kanske ska se på eBay ifall jag skulle hitta en egen sådan filur, för ad är härligare än barnaskratt? Godnatt !

projekt dygnsrytm

Kategori: Allmänt

Har beslutat att vända tillbaka dygnsrytmen till det normala, så de senaste tre mornarna har jag stigit upp redan klockan 7 för att gå ut på en lilla morgonpromenad med Anna. För att sporra oss har vi mellanlandat vid sweet vaasa för en kopp kaffe. Tänkte imorgon belöna oss själva och lyxa till det genom att äta frukost där (och kanske en liten bulle)
Bästa sättet jag kan komma på för att stiga upp tidigt!

som ett barn med en leksakstidning..

Kategori: Allmänt

.. känner jag mig när nya ikea-katalogen dimper ner i postlådan.

morgonpromenad

Kategori: Allmänt

Första dagen på länge jag stigit upp så tidigt som idag, redan klockan 7 på morgonen! Men jag är tvungen att vända tillbaka dygnsrytmen till det normala förrän skolan börjar så jag lockade Anna ut på en morgonpromenad så man skulle ha en orsak att stiga upp. Det fungerade bra. Promenerade en timme och satt på café en timme.

farliga kompisar

Kategori: Allmänt

Anna ringde och undrade om jag ville komma på lunch. Självklart jag ville så vi for till mango-koro och slukade lite sushi. Efter det har vi gått omkring på stan och provocerat varandra att köpa saker. Farligt farligt .. Men man behöver ju lite fina saker till skolstarten tycker man nästan.

lata dagar och loppis

Kategori: Allmänt

Vi planerade att vi igår skulle prissätta vårt kräsä som vi ska sälja på loppis den här veckan. Vi hade gott med tid på oss med tanke på att jag började jobbet först klockan fem, men latheten satt fast. Steg upp först 12 tiden efter att ha  mojnat oss en bra stund, fick i oss morgonmål, gick i sängen och ligga igen, satt i soffan och chillade tills jag var tvungen att gå till jobbet. Sååååå, jag måste ta itu med det nu. Blä

very much happy

Kategori: Allmänt

Guess who got the job?! Sabina got the job! Guess who firade med att köpa nya höstskor?! Sabina firade med att köpa nya höstskor!

inte nervös alls

Kategori: Allmänt

Har en arbetsintervju idag... Ett arbete jag jättegärna skulle vilja ha... Det har flyttat in en stor population av fjärilar i min mage...

puffa/knuffa

Kategori: Allmänt

Fick en notifikation på facebook "Simon Leppänen har puffat dig". Som det bör sig klickade jag på "puffa tillbaka" men då kom det upp en ruta där det stod "Du kar knuffat Simon Leppänen". Då fick jag lite dåligt att vara, för knuffa låter mycket värre än en lite puff. Han kan ju skada sig!

slöseri på hög nivå

Kategori: Allmänt

Jag blev förbannad på mig själv i morse då jag kokat kaffe på fint juhlamocca mörkrost och glömde dricka det. Där stod det på köksbänken färdigt upphällt med mjölk och väntade på att jag skulle sörplai mig dessa dyrbara droppar, men icke! Hittade det någon timme senare då det var försent.. arma dagar

vilken helg

Kategori: Allmänt

I fredags hoppade vi i båten och for med ett gäng till Göteborgarnas villa. En lite för rolig kväll med tanke på hur länge alla sov och chillade nästa morgon. Till kvällen hade vi rätt upp oss igen och kom in till stan för en olliskväll. Avslutades med en hög vårrullar, traskade hem och hade tre av göteborgarna sovandes i vårt vardagsrum. De pigga jäklarna knackade försiktigt på vår sovrumsdörr 12 i morse och meddelade att de lämnar oss. En fin helg!
Nu blev jag jäkligt sugen på chokladmousse, funderar ifall jag skulle smyga iväg till butiken och köpa ingredienser?

farlig kombo

Kategori: Allmänt

Jag har kännt mig extra grinig de senaste dagarna, grinigare än jag brukar då jag har mens. Jag känner mig frustrerad utan att ha något att vara frustrerad på, så minsta lilla som kommer i min väg så tar jag ut det på. Har dessutom kännt mig väldigt gråtmild, började bland annat gråta lite i smyg i slutet av nya batman filmen igår.
Men nu fick jag svaret på mig superhormonella beteende, det är fullmåne.
Fullmåne+mens=farligt

dyr smak

Kategori: Allmänt

Nu köpte jag tillsist väskan jag suktat över sedan jag såg den förra höstvintern. Den är marimekko så plånboken led, men smakar det så kostar det! No more fuskläderväska som ser skabbig ut efter en tid i användning!