sofistikeradesabina

sista tenten

Kategori: Allmänt

Då var sista tenten skriven, kan inte säga att jag var direkt förberedd eftersom jag knappt läst något alls igår pga av olika omständigheter. Men skönt att den är över, och kuggar jag så är nästa tentamenstillfälle först i höst så den dagen den sorgen!

groucho

Kategori: Allmänt

Nu när man kan hitta billig färsk mat till Groucho som hon älskar ska man passa på. Men man måste ju vara lite sneakyg, för nog ser det ju lite underligt ut när man stannar vid en gräsplätt och rycker åt sin näven full med maskrosblad och gräs för att sedan lugnt gå vidare.

och så vilade hon på den sjunde dagen

Kategori: Allmänt

Har varit en till tuff vecka med löjligt mycket jobb. Vågar inte ens räkna ihop hur många timmar jag jobbar under denna vecka och veckan före det. Bara igår hade jag arbete från 09.00-22.00 med en timmes paus. Men man är ju ung och pigg så varför inte?

Men idag tycker jag att jag kan ha lite lugnare dag så jag var bara tre timmar vid Frank's och fick sedan fara hem och ligga på soffan och chilla.

caféflickan återvänder

Kategori: Allmänt

Idag blir det nostalgiskt med en dag av jobb på torget. Kom dit och roa mig en stund!

lättskrämd

Kategori: Allmänt

Peter och jag sitter på soffan, Peter agerar DJ och lägger på en låt som är riktigt lugn och melodisk i början, men så kommer det plötsligt ett DIDICH! trumslag i låten och jag blir så skrämd så jag hoppar till. Kanske jag är lite väl lättskrämd idag.. Jag tänker skylla på att han hade basen så högt

nog glad för deras skull

Kategori: Allmänt

Träffade Erica efter jobbet. Hon och Jussi kom hem från Barcelona igårkväll så hon berättade om resan och allt de hade upplevt, bevittnat och ätit. Blev lite avundsjuk. Eller ska vi säga ganska avundsjuk.

Men Erica hade köpt mig en handväska så det var lite plåster på såren, tacktack!

förrädisk känsla

Kategori: Allmänt

När man klätt sig och sminkat sig och allt som hör till morgonrutinen och har en kvart över så är sängen förrädiskt lockande, man tänker att man kan ju lägga sig bara en liten stund, ett litet ögonblick. När man väkl lagt sig blir kroppen plötsligt tung som granit och det är bara ännu värre att stiga upp. Varför gör man detta mot sig själv?!

allt på en gång bara

Kategori: Allmänt

Jag har varit så löjligt produktiv idag så jag går av i mitten. Vikarierat 3 block, på håltimmen peedade jag till stan och tog itu med lite ärenden. När jag kom hem satte jag mig ner och tag itu med slöjdmappen som jag ska lämna in och nu ska jag börja cykla till minigolfen och sitta där till 9-10 tiden. Trött? Javisst! Finns det kaffe vid minigolfen? Självklart!

mina problem

Kategori: Allmänt

Detta är kvällens största problem:

När jag skulle till jobbet var jag trött som en valorss och ville bara ligga kvar i soffan med huvudet i Peters famn. Tänkte att jag nog kommer bli tvungen att gå och sova direkt jag kommer hem.

Nu när jag varit på jobbet och skulle få sova hur mycket som helst så är jag ganska pigg och skulle kunna hitta på något ännu ikväll.

Men jag tror att jag hur som helst går och sover snart, behöver ladda batterierna för en till vecka med lärarjobb på dagen och minigolfen på kvällen. Godnatt!

Hotelliv

Kategori: Allmänt

Ligger i en smått fast hotellsäng i hesa, har en begravning i morgon bitti så det är ingen shopping och nöjesresa denna gång men man får väll njuta av hotell iallafall. Hotellfrukost har aldrig någon klagat över!

favoriserad på citymarket

Kategori: Allmänt

Glömde berätta om igår på citymarket när jag skulle köpa lite förnödenheter hem. Kom mot kassarna och ställde mig i en halvlång kö för kassatanten brevid hade lagat fram en Stängt skylt vid sin kassa. Men av alla andra som stod i min kö så tog hon ögonkontakt med mig och nickade att jag skulle komma till henne så jag inte behövde köa. Jag kände mig riktigt speciell, sådant blir man glad av.

nästan påriktigt

Kategori: Allmänt

Nu är jag nästan påriktigt geografi/biologi/hälsokunskapslärare. Ska vara hela nästa vecka igen!

mångsysslare

Kategori: Allmänt

Denna vecka är jag geografi/biologi/hälsokunskapslärare! Snart måste jag börja göra en dokumentär om mitt liv som mångsysslare...

denna dagen

Kategori: Allmänt

Alla på klassen har gjort en statusuppdatering på FB om att det är sommarlov. Jag tänker inte ännu ta sommarlov, det varken känns som sommarlov eller finns tid för sommarlov.

Men efter skolan och en kaffe på stan kikade jag in på bästa butiken i stan, Gros bokhandel med andra ord och köpte mig en kalender för kommande skolår. Jag vet visst är jag töntig. Tog en lärarkalender som det bör sig för självklart kan man ha en sådan som lärarstuderande!

 

På tal om Gros bokhandel så har de börjat ta in lite inredninssaker, ni kan föreställa er den självdiciplin det tog för att hålla sig från att köpa ljusstakar, fina skyltar, burkar och allt annat fint de hade. Men i sommar när jag har pengar, då !

sista för första

Kategori: Allmänt

Idag är sista skoldagen på första året som universitetsstuderande. Dock blir det inte riktigt sommarlov än, en slöjdmapp ska in, en uppsats om inklusion ska skrivas och en tent ska göras. Men sen!

en fotoutställning

Kategori: Allmänt

Orkade till sist föra över bilder från de senaste veckorna från kameran till datorn så här kommer några guldkorn från min spännande fartfyllda vardag

Egopic on the run, en fin lördag på naturvandring med syskonen

Hittade en ödla som posera så fint, nu ska jag lägga naturfotograf som yrke på facebook

en annan solig dag på balkongen, kaffe&munk med stickningen i högsta hugg och pimpbrillorna på som det bör sig

på vappen så var Groucho och Tessy nyfikna på varandra, lilla chihuahuan Peppi var så rädd för Groucho så hon satt bara tryggt i famnen på matten och såg på på behörigt avstånd

En annan dag var groucho galen och sprang omkring i buren med hö i munnen, lite glupsk

När det regnar ute tar slöjdarna till andra metoder för grillning

Joker och hulken var med på festen

Så även Darth Vader, masken hade han gjort själv med svart jesustejp
'
Jo vi tycker att vi är ganska lustiga

Typ enda bilden var jag är med från vårfesten, inte har jag heller bild på min outfit men det kanske finns på Artes kamera, om jag far till skolan nån dag ska jag se om jag hittar den och kan låna  bilderna

dagen såhär långt

Kategori: Allmänt

Efter att ha blivit av med hickan, tupplurat tills Peter kommit hem och tillverakt en god middag gav jag mig halvmotvilligt med till minigolfen med ett gäng hankeiter. Jag var halvmotvilligt till det eftersom jag egentligen inte tycker om att spela minigolf, låter kul i praktiken men sedan får jag i nerverna på det.

Men vi spelade bara 9 banor och jag kom på andra plats efter golfaren Heidi så jag ogillade inte sporten så mycket som jag annars brukar.

Jag har dessutom ännu krapula, inga alkohol på ett tag nu igen. Alkohol är gift, drick inte alkohol!

spännande

Kategori: Allmänt

Jag upplever i skrivande stund ett nytt spännande fenomen. Krapulahicka! Lider ganska ofta av fyllehicka när jag förtärt alkohol men det här är något helt nytt. Tänkte att det kan vara intressant för någon att veta. Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting.

vårfesten runt knuten

Kategori: Allmänt

Idag har Arte r.f. vårfest, temat är superhjälte/superskurk så fantasin har fått flöda fritt. Tyvärr har tiden och ekonomin varit knapp för att fixa ihop en utstyrsel men jag är ändå nöjd med vad jag åstadkommit. Men bilder på de får ni se sedan.

Håret har jag kreppat, nu ska jag eventuellt lägga upp det på något vis ..

haha, vet ni va' !

Kategori: Allmänt

Jag är en dagistant, eller iallafall nästan. I alla fall idag är jag en dagistant. Vilket underbart jobb!

tur att solen skiner

Kategori: Allmänt

Här kommer ännu en dag fullt med roliga aktiviteter:

Kl 9 öppnar skattekontoret så då ska jag cykla dit och lösa ut 2 stycken skattekort

Efter det ska jag möta Anna för vi måste till övis och auskultera

Efter det har vi lite saker vi måste göra i valfri ordning:
- sy superhjältedräkter inför vårfesten på fredag
- planera mat och skriva inköpslista för vårfesten på fredag
- skriva en lektionsplanering
- plus andra superviktiga saker

Klockan fyra ska jag vara i Dragnäsbäck och träffa Tomas som jag är stödperson åt och vi ska åka in till stan på figulejj.

Sedan hoppas jag att jag slipper hem i något skede så jag hinner umgås med Peter före det är dags att sova igen

Trevlig fortsatt dag!

en sådan period

Kategori: Allmänt

När jag vaknade imorse, trött som en leguan, kom jag till insikt att jag är i en sådan period då jag dragit på mig allt för mycket att göra. Bara att ta sig genom det!

vilken vappen

Kategori: Allmänt

Försöker summera så kort som möjligt:

Vappen:
Picknick i ett kallt blåsigt hoviska, abdikerar hem till mig istället och spelar uno och ölspelet
Alla far iväg till andra aktiviteter, jag och Anna far med halarna til marimekko och köper handduk, sedan far anna hem
Jag kommer hem, på balkongen sitter fyra salongsberusade män på balkongen så jag joinar dem.
Tre av de salongsberusade männen fortsätter till annat ställe, jag och en salongsberusad man får lite egentid.
Den sista berusade mannen försvinner också ut i dimman.
Jag söker upp Wendy som sitter i en liten etta full med salongsberusade män, stannar där i cirka en kvart före jag ger mig av till olliskön.
Väl inne på ollis väntar jag på min salongsberusade man, men han kommer inte in på grund av kön så jag och han traskar istället hand i hand hem. End of day

Första maj:
Stiger upp i ottan och kokar kaffe samt äter morgonmål. Sitter i tystnad vid matsalsbordet och ser ut över vidderna och läser bladet.
Infinner mig 10 vid torget, börjar jobba i cafét tillsammans med Erica men sedan far jag till en av kioskerna och hjälper till eftersom kön börjar bli flera meter lång. Där jobbar vi i fullt tempo utan rast tills jag får packa ihop och sluta 18.30. Kommer hem och äter, somnar på soffan, och går och sover klockan 9. End of day