sofistikeradesabina

söndag

Kategori: Allmänt

Var tidigare idag med båda syskonen till Björkö för att klättra upp i utkikstornet och promenera i skogen.

Nu sitter jag hemma och bakar en cheesecake till picknicken imorgon, mitt humör kan beskrivar som vemodigt. Peter sa att han skulle komma hem från villan redan idag, men det var en lögn för sedan ändrade han sig.

Grannarna verkar ha fest, kanske borde fara till dem och fråga om jag får vara med och leka.

jag är försörjd

Kategori: Allmänt

Såhär i slutet av månaden brukar det allt som oftast inte finnas mycket pengar kvar, mat är dyrt och studiestödet litet. Men tur att jag har folk runt om kring mig som försörjer mig. Var på stan med mamma och hon köpte mig en fin  tunika som jag suktat efter (hon köpte likadan själv så nu är vi grymt matchande mot och dotter). Sedan kommer jag hem till tom lägenhet och hittar en gullig lapp med en femeuros peng från Peter, han ska vara hela helgen på skären så.

myki fina människor runtomkring som jag helt bokstavligen inte skulle klara mig utan <3

dilemma

Kategori: Allmänt

Blev lite försovning imorse från min och Peters sida så det blev inget lugnt kaffedrickas vid morgonmålsbordet. Så jag känner mig lite slö och hängig, skulle sitta fint med en kaffekopp men då är jag för lat för att stiga upp och koka det.

I solskenet

Kategori: Allmänt

Kunde inte ha det på mitt samvete att sitta inne hela förmiddagen med detta underbara väder, tog på mig springskorna och gav mig ut på vårens första länk. Eftersom jag har dåliga erfarenheter av valpsjuka och stressfraktur i benen när jag få för mig att börja löpa så började jag försiktigt och joggade 5 minuter varefter jag promenerade 5 minuter.

En runda på nästan 6 kilometer fick jag avklarat

jogg.se kan man mäta sin jogginrunda om man tycker sådant är roligt. Sedan finns det en massa andra nyttiga grejjer där

lite för att skrämmas

Kategori: Allmänt

Sitter i allskönsro och stickar en babykofta. Väntas det smått kan man undra? Nej skulle jag svara. Det är nog till skolan. Ska sticka något som är passligt svårt för en själv och jag orkar inte sticka en vuxenkofta så det får bli en babykofta. Månne inte den så småningom kommer till användning?

Kanske ni får se den när den är klar ..

vilken härlig dag

Kategori: Allmänt

Steg upp medan solen gick upp och har redan fått gjort dagens stora projekt: sammanfatta en progradu!

Nu är det bara easy-peasy-japaneasy grejjor kvar att göra idag, lite ärenden på stan, handla garn, styrelsemöte och så har jag föreläsning på kvällen. Ska se om man ännu får intryckt en timme på gymmet i shemat.

en sådan söndag

Kategori: Allmänt

Tog en välförtjänt sovmorgon och steg upp först 11. Peter är på kurs så jag lägger tiden på skolarbete. Ska läsa en Pro Gradu och sammanfatta den, så jag har börjat att läsa genom den.

Har annars nått en milstolpe i livet och börjat dricka kaffe utan socker, det ni!

i preventivt syfte

Kategori: Allmänt

Igårkväll börjae vi smått med helgsfrosseriet, gjorde köttbullstomatsås med bandpasta och åt lakrits, chokonötter samt tortillachips hela kvällen.

Som det bör sig på en lördag måste jag ju frossa ikväll igen, men då det är hög tid att ha strandkropp 2012 i åtanke kanske jag borde göra något hurtigt aktivt i preventivt syfte inför kvällen syndiga frosseri.

Att gå på promenad känns sådär halvointressant i detta väder så det får bli gymmet tror jag nästan. Får se!

projekt balkongträdgård

Kategori: Allmänt

Vår balkong ska denna sommar bli en grönskande oas (om allt går som planerat). Igår införskaffade vi två chiliplantor, en tomatplanta, olika frön, jord och lite korgar och grejjet att odla i. Ska börja så idag så får vi se om det hela blir till något.


ganska hektiskt

Kategori: Allmänt

I knööw, mitt bloggande går inte riktigt framåt. Men då skolan tar tid och de stunder jag känner att jag kan andas ut en stund så ligger jag helre i soffan och myser med min käresta istället för att blogga.

Har en slöjdmapp som ska li klar innom kort så jag sitter och stickar/virkar sockor, vantar, tossoroch all världens olika produkter like a mommo on speed. Men jag är ganska tolt att jag äntligen lärt mig sticka hälen på sockor, nu ska det börja produceras inför kommande vinter!

stop, spola tillbaka, börja om

Kategori: Allmänt

Ingen höjdaredag precis. När jag och Anna gjort klar ett omfattande skolarbete så trippade jag ut ur hennes hus och tänkte att nu har allt tråkigt idag varit och farit. Men vad är det första som händer? Pfssstt - och cykelhjulet är tomt och platt.

Nu finns det få saker som kan få mig att känna glädje idag, allt är bara skitskitskitskit

Blev så upprörd så jag åt upp mitt mignonägg i ett svep, nära på att Peters följde med i farten men jag lyckades hejda mig själv.

det var den påsken

Kategori: Allmänt

Påsken kom och gick, skönt att det det lugnt fast skolarbetet gnagde på samvetet.

Idag har jag varit och tagit itu med en såndär grejj man bara skjuter upp i tron att problemet kommer försvinna. Jag släpade min lata röv till studenthälsan för att få sakkunniga människor att kika på ett underligt födelsemärke jag bär på. Fick en tid till nästa vecka för operation (jag tror inte det räknas som operation men det låter dramatiskt härligt att säga det). Läkaren sa att jag till och med kommer få ett par stygn, skithäftigt!

min röst gick i ide

Kategori: Allmänt

Rösten tyckte inte om när vår kära takatalvi kom så den gick i ide och går ej att få tillbaka, jag låter med andra ord som en skata. Finns inte så mycket mer att göra än att dricka massa té.

Skönt med påsklov nu iallafall!

lite råddig i knoppen

Kategori: Allmänt

Har rännt omkring här hemma heladagen och städa och lite andra saker som jag berättat om senare, kan inte riskera att Peter läser detta före han kommer hem så det förstör överraskningen.

Husomhelst var jag till butiken nyss och är hungrig som en varg. Men varje gång jag går till köket för att laga något att äta så gör jag något annat och hamnar tillbaka i soffan efter son stund. Har fösrökt tre gånger redan.

Första gången:
Går till köket, stör sig på bränd lukt från ett missöde tidigare idag. Tar och sprutar lite parfym för att dölja lukten. Går tillbaka till soffan.

Andra gången: Ser att jag glömt packa upp matkassen, packar upp den och sätter mig därefter i soffan igen.

Tredje gången: Ser brandlarmet på köksbordet och tänker att det är bäst att lägga upp det i taket ifall jag skulle börja klåpa pånytt. Soffan pånytt.

Nu ska jag testa en fjärde gång och blir det ingen mat då får jag gå oäten helt enkelt!