sofistikeradesabina

ett äventyr

Kategori: Allmänt

Sover på soffan inatt, badass. Man ska göra vardagen lite spännande, höhö

.

ömklig

Kategori: Allmänt

Jag är väldigt ömklig idag, den självständiga fria kvinnan jag någon gång varit verkar försvunnit med vårvindarna. Har varit åtskiljd från min andra hälft sedan torsdag morgon och jag saknar honom tokig. Snart kommer jag börja skriva emotionella dikter och annat löjligt som jag aldrig trodde jag skulle göra.

Nu får ni ha roligt åt mitt patetiska tillstånd så ska jag fortsätta med mitt.

I brist på bättre

Kategori: Allmänt

Second update: Allt blev konstigt, jag fick hipuli och sket i allt. Synd då man är skit på blogdesign. Tar upp försöken igen nån dag här

Update: ojnejj nu blev jag rädd. Nu ser allting tokigt ut för tillfället!


I brist på vettigare saker att göra (nu låtsas vi alla att jag inte har skolarbeten) så började jag trixa med bloggen som ni måhända märket. Ledordet var: Grönt är skönt! Jag ännu inte helt hundra på färgerna, så det kan väl hända att nästa gång ni ploppar in är det helt annat färgtema.

Jag behöver en egenheader och ny bild på mig själv. Folk kan bli förvirrade på de skiftande hårlängderna annars.

väl utfört arbete

Kategori: Allmänt

Peter for ut genom dörren och lämnade ett stort hål i lägenheten. Som tur kom mamma samtidigt in genom dörren eftersom vi har ett inlämningsarbete vi skulle skriva tillsammans (jepp, jag och mamma går en specialpedagogikkurs tillsammans, det är helt awesome) så jag fick tänka på något annat än att jag måste sova ensam de kommande tre nätterna.

Fick även lite gåvor från fjärran i form av en parfym. Mamma och pappa har varit i Barcelona eftersom pappa fick för sig att springa marathon där.

Groucho

Kategori: Allmänt


Låt mig presentera Groucho, såhär sitter hon dagarna i ända och ser miserabel ut och tigger att bli utsläppt på grönbete i lägenheten. När vi ger efter springer hon runt och tuggar på varje sladd hon hittar i förbifarten. Som man kan se på gallret till buren så gnagar hon på det med. Speciellt sent på kvällen eller tidigt på morgonen så hela bulen skallrar och låter. Men hon kommer undan med det för hon är ju så söt!

minimuffins

Kategori: Allmänt

Bakade lite minimuffins idag, tänkte att Peter får ta med några i matsäcken till tåget, resten äter förstås jag upp som tröstmat eftersom inte Peter är hemma under helgen. Det blev ganska enkla med vanlig vaniljmuffinssmet och så hackade jag en Mariannefazerchokoplatta som jag slängde i. Ingen idé att laga frosting om de endå ska tas med i en väska och mosas tänkte jag.

pinterest

Kategori: Allmänt

Detta kommer säkert inte som en nyhet för någon, men en härlig sida vid namn pinterest har blivit enormt populär och jag har själv blivit lite beroende. Så jag skapade ett konto, inte så mycket för att lägga upp egna grejjer men för att se alla andras härliga påfund.

that moment

Kategori: Allmänt

Den stunden när du känner att du inte kan leva ett lyckligt fortsatt liv utan att äga en ank-båt. Att nu behöver jag ett litet bidrag på 28000€ Kan nån hjälpa?

Finns till salu på findit

ett geni

Kategori: Allmänt

Har tidigare i veckan, under helgen och även förra veckan stigit upp samtidigt som Peter. Fast idag tänkte jag unna mig en gnutta sovmorgon och steg upp kl. 8 och då var förstås peter redan ivägflugen. Men jag har autopiloten på och kokar ändå två koppar kaffe, detta betyder att nu går en hel kopp kaffe till spillo. Vilket slöseri!
Tur att vi bara hade ett ynka ägg kvar i kylskåpet, annars hade jag väll börjat steka ägg åt oss båda också.

lökallergi

Kategori: Allmänt

Ser på tv och Baileys Hazelnut reklamen kommer

Jag: sidu det står att det "does not contain nuts"
Peter: Aijjah , så man får inte lökallergi!

så himla oartigt

Kategori: Allmänt

Telefonen ringde nyss och jag var tvungen att dra upp mig ur soffan för att svara. Det var en nummer jag inte kände igen så jag svarade kort och gott "Sabina", får höra ett förvirrat "Mitä?!", så jag upprepar "Sabina här", uppenbarligen var det en felringning för personen i andra ändan knorrade lite och lade på.

Men då undrar jag vart all telefonvett försvunnit? Om man nu råkar ringa fel säger man "Ursäkta, fel nummer" istället för att bara slänga på luren. Jag känner mig ytterst förolämpad!

don't try this at home

Kategori: Allmänt

Ät inte en maffig pizzabit och far till gymmet en halvtimme senare. Man mår helt enkelt inte så bra i magen efter det.

systra mii

Kategori: Allmänt

hej lilla tomatsås, hej lilla pizza

Kategori: Allmänt

Somsagt , pizzan är dagens stora projekt. Degen blev fin och lättutkavlad. Hoppas den är god med. Blev över av det som jag rullade till semlor.hej lilla deg

Kategori: Allmänt

Mitt bekymmer med andel vetemjöl/rågmjöl löste sig av sig själv eftersom jag inte hade så mycket rågmjöl efter allt så jag fick hursomhelst dryga ut med vetemjöl. Slängde även i en näve rågkli. (märker ni hur jag försöker få pizza på måndag att låta så hälsosamt genom att nämna råg i varannan mening?)

funderingar kring en pizzadeg

Kategori: Allmänt

Nu undrar jag om jag kan använda mitt vanliga pizzarecept men bara byta ut vetemjöl till rågmjöl eller måste jag ha i en del vetemjöl för att den ska jäsa ordentligt?

Jag håller er uppdaterade, för jag har inget annat att skriva om idag.

dagen blev lite ljusare

Kategori: Allmänt

Har ännu inte börjat med skoluppgifterna (men ska förstås göra det direkt efter att jag postat detta inlägg). Jag är ingen fancy photoshop människa så jag använder blott Picasa ifall jag vill ändra mina bilder. Därför var det lite kul när jag uppdaterade det nyss och det har kommit en massa nya effekter.

Man ska inte vara så påtig här i livet över vad som roar en, inte kan man varje dag hitta på spontana utflykter och ha överdrivet roliga sammankomster med sina vänner.

ännu en gudsförgäten dag

Kategori: Allmänt

Trist och grått ute, men vad gör det? Måste ändå stanna inne och översätta hOndra sidor finsk text så jag sedan kan skriva en uppsats om innehållet. Det känns verkligen hopplöst, fullkomligt hopplöst.

vad nu?

Kategori: Allmänt

Peter springer på kurs i arla morgonstund, även jag steg upp men nu kom jag på att det var en lite dum idé. Skule kunna ligga och sova bort lite av det tråkiga vädret. Dessutom vet jag inte från vilken ända jag ska börja med de saker jag skulle måsta göra innom snar framtid.

Olika aktiviteter att välja mellan:
1. Läsa klart en bok som handlar om varför barn och unga får psykiska problem
2. Skriva 3 sidor om Topelius som pedagog utifån en finsk text
3. Städa Grouchos bur (och resten av lägenheten)
4. Gå till stan i regnet och köpa olika saker vi behöver för vår överlevnad
Nu undrar jag varför bara tråkiga aktiviteter står på min lista?

mirakelcykeln

Kategori: Allmänt

Efter flytten i vintras har jag inte förmått mig traska iväg till vöråstan efter min cykel som varit utanför gamla lägenheten och varje gång jag rört mig i området har jag inte haft cykelnyckel med mig. Så efter alla dessa månader har den varit obevakad och mitt dåliga samvete har höjts och höjts.

Så döm om min förvåning när jag tog mig i kragen och traskade dit i solskenet och den stod helt orörd kvar och stoltserade i all sin glans. Lyckan var obeskrivlig. En ängel har vakat över min guldklimp <3Med andra ord, cykelsäsongen är igång, chansen för att jag kommer bli överkörd höjdes med 200%

en gnutta narkolepsi

Kategori: Allmänt

Har nog något slags narkolepsi, jag berättade redan om hur jag inte kunde hållas vaken på föreläsningen i förrgår. Igår höll jag ingen på att nicka till på en timme och när jag kom hem tog PEter och jag först en liten tupplur i soffan för att återfå krafter. Sedan var han pigg men jag dödstrött, jag började diska men fick huvudvärk och blev lite illamående så jag lämnade det sista och la mig ner på soffan, där låg jag tills jag gick och sova kanske 21.30?

Men idag känner jag mig iallafall pigg och allert!

för tunga ögonlock

Kategori: Allmänt

Satt just på en 1½ timmas föreläsning, var riktigt taggad på att sitta och inta kunskap. Men hur man än försöker och lyssna på det som sägs går inget in. Ögonlocken blir tyngre och efter en halv minut vaknar jag och märker att tog en minitupplur. När timmen var slut hade jag lyckats med cirka 10 sådana minitupplurer.

Behöver kaffe till nästa föreläsning som är 16-20


weheartit

smygstart

Kategori: Allmänt

Har den senaste veckan varit så sugen på att börja blogga igen. Känner ett behov av att få exposa mina vardagliga företeelser, men gör jag det på facebook så skulle min vänlista minska drastiskt eftersom ingen orkar med 10 statusuppdateringar från en människa varje dag.

Förlåt för att jag är en sån jojo-bloggare. Men så är det ju bara, ibland vill man ibland vill man inte. Får se hur länge jag håller på denna gång.


Bilden är säkert en månad gammal och alla maränger uppätna