sofistikeradesabina

bigfoot

Kategori: Allmänt

höhöhöh, me so funny

får finbesök

Kategori: Allmänt

Anna med avec kommer till oss ikväll så lägenheten är upp-shinad och presentabel. Borde bjuda hem folk varje vecka så man skulle få ha det såhär fint på fredagar!

hjälm eller inte hjälm?

Kategori: Allmänt

Kom in på en diskussion på föreläsningen idag som handlade om varför man inte bär cykelhjälm. Eftersom vi som diskuterade studerar till lärare så kommer vi vara i kontakt med barn och hör det då inte till att vara en bra förebild? Hur ska man kunna motivera barn att använda hjälm om man själv inte gör det?
 
Det som är skrattretande löjligt är att det enda alla tänker på är sin frisyr, blir nästan arg på mig själv när jag tänker på det. Dessutom har man inte så mycket nytta av en fin frisyr ifall skallen är krossad. Så jag ska ge mig ut på jakt efter en hjälm som inte ser förjävlig ut, punkt.

en sunkig dag och en sunkig själ

Kategori: Allmänt

Det är regnigt och rått där ute, här inne är jag bara sunkig. Att stå i torkrummet och hänga upp kläder en gång i timmen gör att man blir svettig och jobbig. Att nätet krånglar gör inte heller mitt humör bättre med tanke på att jag skulle behöva det för lite efterforskning som jag behöver till ett skolarbete.
 
Men så snart Anna slutar sin föreläsning ska vi pigga upp oss med något gott till lunch, det behövs en dag som denna!

i just had to

Kategori: Allmänt

Var så galet sötsugen efter maten så jag slängde in handduken och slängde in en sats kakor i ugnen. Nu doftar det ljuvligt i lägenheten.
 

om man skulle vara hurtig

Kategori: Allmänt

Förra hösten gick jag på yogakurs via arbis. Första gångerna var jag skitstel i hela kroppen men för varje gång slapp man djupare och djupare ner i rörelserna. Min ekonomi tillåter mig tyvärr inte att gå på yoga varje vecka eftersom det enligt min mening är ganska dyrt. Men så snubblade jag över denna sida -länk- och tänkte att man kan utöva lite amatöryoga hemma och bara göra solhälsningen några varv på morgonen så man får igång blodcirkulationen och andningen.
 
Så nu hittade jag på en egen challenge att iallafall varje veckodag köra solhälsningen på morgonen!

knarriga grannar

Kategori: Allmänt

Våra grannars balkongsdörr knarrar något fruktansvärt och det hörs väldigt tydligt in till oss när de öppnar den. Med tanke på hur mycket den har öppnats och stängts idag gissar jag på att de är storrökare och jag blir smått orolig över deras hälsa. Kanske borde slänga in lite olja och nikotintuggummi in genom postluckan deras...

jag fick min färgklick

Kategori: Allmänt

Muahaha ! Idag när jag ingen for till HM så hängde den fint och prydligt en jacka i min storlek där den inte fanns igår. Antar att någon lagt undan den men ändå inte köpt. Lucky me!
 

ingen ledig fredag

Kategori: Allmänt

När vi i början av skolåret fick shemat så blev man nästan tårögd då man såg alla lediga fredagar. Är fredagarna lediga nudå? Inte riktigt. Idag till exempel ska jag först vikariera, sedan skriva bort ett inlämningsarbeter med anna och på kvällen har jag öpu-föreläsning 3 timmar. Inte så värst ledigt och lepot!

jag ville vara en färgklick

Kategori: Allmänt

Blev sugen på en ny höstjacka. Tänkte att i år ska jag ha en färggrann skapelse som kan lysa upp mitt höstmörker och alla som kommer i min väg. Hittade en superfin orange på HM, men till mitt förtret var min storlek slut. Allt jag ville var ju att få vara en färgklick, men till och med det ska vara svårt!

sojastrimlor för annars går världen under

Kategori: Allmänt

Igår kväll blev jag plötsligt väldigt medveten om min del i världens överlevnad. Jag började förfasas över sättet jag lever på, till exempel köper jag inte ekologiska produkter, äter grönsaker efter säsong eller andra klimatsmarta grejjor. Så jag tog besluten att försöka sluta med konserverad tonfisk samt slänga in lite mera vegetariska måltider i veckan. Hur länge jag kommer vara ett med naturen och duktig får den kommande veckan utvisa, men idag äter vi vegetariskt !

hurtig tråkmåns utan mörkerseende

Kategori: Allmänt

Idag är det wasa by night, he sket jag i för att ta en skön hemmakväll. Men såhär på kvällskvisten tog jag riktigt på min hurtigknuttskorna och lite praktiska kläder för att fara och gå längs stranden en promenad. Efter att ha gått en 10 minuter fick jag spring i benen och bestämde mig för att promenaden fick bli en joggingtur. Nu känns det fint i kroppen.
 
Ett huvudbry fick jag dock på vägen, jag såg en springande figur som såg bekant ut. Men jag kunde inte säga säkert då jag är så dålig på att se ansikten i skymning och man vill ju inte stirra på okänt folk i springspåret.
 
bildbevis, inte för att en bild på lenkkari och mina tår bevisar att jag joggat men jag anser att de stärker min historia.

druttade på rumpan

Kategori: Allmänt

Mamma berättade om hur hon hade fallit i helgen så hon var lite invalidiserad. Tror ni inte att jag under hennes berättelse lyckas fälla min cykel och dras ner med den och lämna liggandes på rygg. Detta skedde dessutom på en skolgård där elever jag undervisat vistades. Jag kände mig sådär passligt auktoritär i den stunden. Jag är mycket graciös.

min lilla kusin

Kategori: Allmänt

Min minsta kusin Thilda var här en timme på skötas ikväll. Underbaraste barnet jag känner till (kan dock hända att jag är smått partisk). Såhär ser det ut efteråt och då plockade jag bort alla teckningar hon ville ha med sig hem.

slösurf på morgonkvisten

Kategori: Allmänt

Jag gillar att ha mycket tid på mg på morgonen. Folk som stiger upp en halvtimme eller ännu senare före de ska iväg kan jag inte förstå mig på. För det härligaste är när man får stiga upp ett par timmar före man ska iväg, äta morgonmål och läsa vasaabladet i all sköns ro och sedan sätta sig en stund i soffan och se på nyhetsmorgon eller slösurfa på datorn som nu. Ack jag blir nästan lyrisk!

stop

Kategori: Allmänt

När jag kom hem idag började jag sy på en klänning. Kan vara svårt att leva in i feelisen om man inte själv sytt tidigare, men man kommer plötsligt till en punkt då man helt enkelt igen kan fortsätta. Ena stunden är man i ett kreativt flöde och nästa sekund säger det stop! Någon som känner igen sig?

gottegrisar

Kategori: Allmänt

Vi är supergottegrisar, åt våfflor till morgonmål igår. Blev smet över så vi åt idag igen till morgonmål/lunch. Dessutom har vi kvar från middagen igår som vi ska äta upp idag, wienershnitzlar ... gaaah vad jag älskar mat!

drömde något lustigt

Kategori: Allmänt

Jag hade en sådan där natt då man drömmer en massa underliga saker. Bland annat drömde jag något som jag fann så lustigt så jag vaknade upp flera gånger i drömmen av att jag fnittrade hysteriskt (vad som var så kul kan jag dock inte komma på). Var knepigt att försöka dämpa mina sktratt så att Peter inte skulle vakna för det var faktiskt helt sjukt roligt!

resan bokad

Kategori: Allmänt

Systern mig är hela höstterminen i Danmark på utbytesstudier. Nu har jag bokat biljetten för att fara och träffa henne. Blir först i oktober men det ska bli skitkul!

i made it !

Kategori: Allmänt

Första gympasset på 100 år, dock endast en halvtimme långt men jag fick det gjort och nu är mina ben jelly.

get dat ass off the couch

Kategori: Allmänt

Latmasksommaren är förbi sedan länge, dags för krafttag och släpa röven till gymmet. Vi börjar idag! Tänkte att om jag skriver ner det så gör jag det faktiskt och inte skjuter upp det tills "imorgon" ..

gulis

Kategori: Allmänt

Igår hade peffan sina gulisintagningar och självklart höll Arte r.f. sin punkt med snapsbrädet vid trefaldighetskyrkan. Det var roligt och man blev överraskad över hur mycket vissa grupper hade satsat på sina utklädningar och mutor. Skitkul kväll, dock blev Anna och jag smått besvikna över att mäcken inte var öppet så vi kunder ta en glass när det hela var över..

varmt till vintern

Kategori: Allmänt

Köpte ett supermjukt tjockt garn i merinoull tidigare i somras eftersom jag tänkte sticka en varm och skön halsduk till hösten och vintern. Kom dock aldrig riktigt igång med stickningen. Men nu börjar det bli brottom! Så jag har räknat ifall man skulle få klart den inom 2 veckor och den ska bli minst 2 meter lång borde jag sticka 14,3 cm varje dag. Inte ska väll det vara så svårt att få gjort?

de kommentarer jag aldrig såg

Kategori: Allmänt

Jag trodde jag inte fått kommenatarer på mina inlägg här på bloggen, men tydligen har jag fått några som jag inte sett på grund av de nya funktionerna här på blogg.se som jag inte utforskat. Så mina hjärtligaste ursäkter om jag inte svarat på en kommentar men jag trodde helt enkelt de inte fanns :)

dag tre

Kategori: Allmänt

Har de senaste veckorna skämt bort mig med en bulle eller en chokostång nästan varje dag men eftersom vi lever hälsosamt här hemma nuförtiden så är sådana saker bannlysta på vardagarna. Men suget försvinner ju inte i första taget. Men vem har sagt att det är lätt att leva i ett välfärdssamhälle?

bekräftelse

Kategori: Allmänt

Fick beröm för mina prestationer som vikarie idag, man blir ju nästan rörd när det kommer från eleverna.

en rundo

Kategori: Allmänt

Hör och häpna , jag och Peter har börjat på vårt hälsosamma liv och varit ut på en liten springtur i kvällssolen. Får se hur länge vårt hälsosamma liv håller i sig denna gång.

brace yourself ..

Kategori: Allmänt

.. winter is coming

Jag har skakat av mig min återkommande "höst-och-vinter-deppighet" och hittat på roliga pysselprojekt att sysselsätta mig med.
Här är jag sådär passligt road av vintersport, har aldrig riktigt varit my cup of tea